Vil gjøre hverdagen enklere for bedrifter

Næringsminister Sylvia Brustad vil gjerne gjøre livet enklere for landets små og mellomstore bedrifter.

Foto: Scanpix
Politikk

Tirsdag bebudet hun et lovutvalg som skal se spesielt på aksjelovens krav til spesielt regnskap og revisjon. Når en endring kan komme, tør hun derimot ikke å si noe om.- I dag er det slik at alle selskap har samme krav til regnskap og revisjon, enten de har to eller 1.000 ansatte. Jeg mener det må være mulig å få til en forenkling for de små bedriftene, slik at de kan bruke mindre tid på skjemaer og mer tid på å drive bedriften sin, sier Brustad til NTB.- En viktig og helt nødvendig jobb å gjøre, sier administrerende direktør Tom Bolstad i Bedriftsforbundet, som hilser Brustads initiativ velkommen. Han forteller at 30.000 norske småbedrifter i dag er registrert i utlandet på grunn av tungvinte og byråkratiske regler for aksjeselskaper i Norge.

Nyheter
Næringsliv