Vil ha drosjesjåfører i DNA-register

Styreleder i Stavanger Taxi vurderer å registrere alle sjåførene i en DNA-base. Forslaget kommer i kjølvannet av voldtektssakene i bransjen.

Foto: Scanpix
Politikk

I løpet av åtte måneder skal det ha blitt begått fem seksuelle overgrep av drosjesjåfører i Stavanger. Fire kvinner har anmeldt voldtekter, hvorav flere som skal ha skjedd i biler fra Stavanger Taxi.- Vi har diskutert om vi bør forsøke å få til en ordning der alle drosjesjåfører blir lagt inn i en DNA-database samtidig som de mottar kjøreseddelen. Jeg er ikke uenig med dem som mener det, sier styreleder Morten Eriksen i Stavanger Taxi til VG.Fredag ble det kjent at to sjåfører er siktet, den ene for en seksuell handling, den andre for voldtekt. Sistnevnte har fått inndratt kjøretillatelsen, bekrefter politiet.

Nyheter
Næringsliv