Vraker to aksjer

To nye selskaper blir ekskludert fra KLPs investeringsportefølje.

Foto: Finansavisen
Politikk

Den australske gjødselprodusenten Incitec Pivot og Dongfeng Motor Group i Hong Kong er fra juni utelukket fra KLPs investeringer.Incitec Pivot blir ekskludert fordi selskapet importerer fosfatstein fra Vest-Sahara, som er okkupert av Marokko, skriver KLP i en pressemelding. Den internasjonale domstolen (ICJ) har fastslått at Marokko ikke har noen rettslige krav på Vest-Saharas naturressurser.Dongfeng Motor Group leverer militære kjøretøyer til burmesiske myndigheter. Selskapet ble ekskludert fra oljefondet tidligere i år.KLP har siden 2002 offentliggjort hvilke selskaper som er utelukket å investere i. Investeringsgiganten forvalter over 200 milliarder kroner, og mer enn en halv million nordmenn har pensjonsrettigheter i KLP. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv