Vrakrester ikke fra Air France-flyet

Vrakgodset som hittil er hentet opp fra sjøen i Atlanterhavet, er ikke fra det styrtede Air France-flyet.

Air France - Foto: Scanpix
Politikk

Det sier brasilianske luftfartsmyndigheter. Men søket fortsetter.- Hittil er ikke noe som kommer fra flyet, hentet opp, sier sjefen for Brasils luftfartskontroll, Ramón Cardoso.Han sa de få gjenstandene som hittil er tatt opp, som man først trodde kom fra Air France-flyet, i virkeligheten er fra en annen kilde, sannsynligvis et skip.Han sa også at et stort oljeflak som er observert, heller ikke kommer fra flyet, men antakelig er utslipp fra et skip. Derimot kommer mindre flekker med drivstoff fra flyet, siden de består av en type olje som ikke brukes av skip.Blant gjenstandene som er hentet opp, er en pall som man senere påviste ikke var en bagasjepall fra flyet. Den var laget av tre, og slike paller fantes ikke på flyet.På rett stedDet er likevel klart at marinefartøyene er i området der flyet styrtet, 1.000 kilometer nordøst for Brasils fastland, og letingen etter gjenstander og levninger etter passasjerene fortsetter.Fly fra Brasils luftforsvar observerte tirsdag og onsdag gjenstander i vannet, blant annet flyseter, kabler og et sju meter langt metallstykke, som forsvarsminister Nelson Jobim mener uten tvil stammer fra det franske flyet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv