1.000 milliarder for Obamas helsereform

Det hvite hus nærmer seg en avtale med amerikanske sykehus om regningen for president Barack Obamas planlagte helsereform. Her er regningen.

President i USA, Barack Obama - Foto: AP
Politikk

Etter forhandlinger mellom Det hvit hus, senator Max Baucus og tre viktige sykehusorganisasjoner har sykehusene tilbudt seg å bidra med 155 milliarder dollar over ti år. Den amerikanske administrasjonen skal kunne bruke pengene til å tilby helsetjenester til millioner av amerikanere som i øyeblikket er uten helseforsikring.En formell kunngjøring av avtalen kan komme allerede onsdag.Samtidig pågår det forhandlinger mellom Demokratene og Republikanerne i et forsøk på å få på plass en lov som kan stemmes gjennom i Senatet og Representantenes hus innen de tar ferie 8. august.Så mange som 50 millioner amerikanere mangler helseforsikring, og mange av dem vil få store problemer om de rammes av helseplager. Obama har lovet omfattende reformer og ønsker å bygge opp en offentlig styrt ordning for helseforsikring i USA. (©NTB)

Nyheter
Politikk