59 representanter på tinget byttes?

Hadde denne ferske meningsmåling slått til i stortingsvalget til høsten ville 59 representanter på Stortinget blitt byttet ut. I et fylke ville 80 prosent av representantene blitt byttet ut!

Publisert 9. juli 2009 kl. 14.41
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
Hadde den ferske meningsmålingen, Opinion har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå i juli, blitt resultatet i valget til høsten, ville 35 prosent av representantene på Stortinget (59 representanter) blitt byttet ut.I kan du selv se hvem som hadde kommet inn på Stortinget, om denne meningsmålingene hadde blitt resultatet i høstens stortingsvalg. Navn, partiet de tilhører, hvor de bor og når de er født.Hint: Når du har klikket deg inn på velger du "Representanter" og deretter "Nye".I Møre og Romsdal ville for eksempel 7 av 10 representanter da blitt byttet ut, tilsvarende 70 prosent. I Oppland ville 5 av 7 blitt byttet ut, tilsvarende 71 prosent, og i Aust-Agder ville 3 av 4 blitt byttet ut, tilsvarende 75 prosent.I Finnmark ville et slikt valgresultat ført til at 4 av 5 representanter hadde blitt byttet, tilsvarende 80 prosent!Les også: