AUF angriper høyresidens skolepolitikk

AUF-leder Martin Henriksen går sterkt ut mot Høyres og Frps skolepolitikk.

Siv Jensen og Erna Solberg - Foto: Scanpix
Politikk

Han mener høyresidens politikk kan bety slutten for fellesskolen.AUF-lederens hovedbekymring er det han mener er høyresidens planer om å masseprivatisere skolen.- Det vil gi en skole med større forskjeller og mer konkurranse. Det vil føre til et A- og et B-lag i norsk skole. Den offentlige fellesskolen vil tape ressurser. Dessuten vet vi at de kommersielle privatskolene bare er interessert å etablere seg i byene. Dermed blir distriktene skoletaperne, sier Henriksen til NTB.Høyresiden eksperimenterer AUF-lederen mener høyresiden eksperimenterer med norske elever.- Det sier en del om Høyre og Frp sin overdrevne selvtillit, når de overser skolens egne folk. De går imot rådene fra lærere, elever og forskere, sier AUF-lederen.Henriksen sier at erfaringer fra utlandet tilsier at nivådifferensieringer og skolerangeringer fører til større forskjeller.- I land som England, USA og Danmark har privatskoler ført til store nivåforskjeller mellom privatskoleelevene og elevene som går på offentlig skole. Vi må nå gå for de metodene som vi vet fungerer, sier Henriksen til NTB.