British Airways må kutte igjen

Fortsatt fall i passasjertallet tvinger det britiske flyselskapet British Airways (BA) til nye innstrammingstiltak.

Foto: Air France
Politikk

Ansatte skal sies opp, lønninger fryses og anskaffelser av nye fly utsettes.BA opplyste fredag at tallet på reisende vil synke mer enn antatt både i sommersesongen og til vinteren. Utgiftene må derfor reduseres med 145 millioner pund eller vel 1,5 millioner kroner fram til mars neste år.Leveransen av tolv nye maskiner av typen Airbus A380 blir utsatt i opp til to år. - Vi har reforhandlet tidsplanen for leveransene, fordi den passasjerøkningen vi hadde ventet i 2012, nå vil komme senere, sa BA-talsmannen George Stinnes fredag.Selskapet ligger i harde forhandlinger med de ansattes fagorganisasjoner om kutt i bemanningen. Rundt 7.000 ansatte går frivillig ned i lønn. Det vil spare BA for rundt ti millioner pund - eller 104 millioner kroner.BAs problemer skyldes delvis at selskapet har problemer med å møte utfordringen fra billigselskaper. Ett av disse selskapene, irske Ryanair, melder om en oppgang i passasjertallet i juni med 13 prosent til 5,84 millioner. (©NTB)