Da kan vi få tidligere renteheving

- Dette er et ganske tydelig taktskifte, sier makroøkonom Katrine Boye i Nordea Markets.

Katrine G. Boye, analytiker i Nordea Markets - Foto: Nordea
Politikk

Torsdag kom det ferske ledighetstall fra Nav. 2,7 prosent av arbeidsstyrken er nå arbeidsledig.Les: Svakere vekst i ledigheten - Nå har vi hatt to måneder avtagende fall i ledigheten. Dette er et ganske tydelig taktskifte. Jeg tror fortsatt på høyere arbeidsledighet, men den kommer til å øke i et roligere tempo enn vi trodde tidligere. Åpenbart har finanspolitikken fra regjeringen hatt stor effekt, sier makroøkonom Katrine Boye i Nordea Markets til TDN Finans torsdag.Ifølge Boye må ledigheten stige med 3-4000 personer hver måned hvis Norges Banks ledighetsanslag skal treffe for 2009.- Hvis denne utviklingen fortsetter kan resultatet bli at Norges Bank setter opp renten tidligere enn antatt, sier hun.Les også: Sjeføkonom om ferske jobb-tall