Den norske ambassaden i Islamabad stengt

Norge stenger ambassaden i Islamabad i Pakistan torsdag og fredag. Grunnen er endringer i trusselbildet, opplyser UD.

Politikk

- På grunn av utviklingen av det generelle sikkerhetsbildet og den totale trusselvurderingen er ambassaden stengt, sier pressevakt i Utenriksdepartementet (UD) Ragnhild Imerslund til NTB.Ambassaden skal være stengt fram til helgen.- Jeg kan ikke si noe mer om hva som eventuelt skjer etter det, sier Imerslund.Hun vil heller ikke si noe om hva som skjer med de ansatte på ambassaden. Ifølge UD har Norge aldri tidligere stengt ambassaden i Islamabad. Det er ikke kjent om ambassaden har mottatt en konkret trussel før UD bestemte å stenge utenriksstasjonen. Pakistansk politi sa i forrige uke at de hadde avslørt attentatplaner mot utenlandske mål i landet, blant annet mot Norges og Sveriges ambassader. (©NTB)