Ekspressbusser får bare kjøre i 80

Det er ikke mye "ekspress" over dagens fartsgrenser for busser. Det kan det bli en endring på

Foto: iStockphoto
Politikk

Samferdselsdepartementet vurderer et forslag fra Statens vegvesen om å øke fartsgrensen for ekspressbusser fra 80 kilometer per time til 100 kilometer per time på veistrekninger der dette er tillatt hastighet for personbiler.- Det vil bli tatt en beslutning tidlig i høst, opplyser rådgiver Edvard Andersen i Samferdselsdepartementet til NTB.Samferdselsdepartementet ba Vegdirektoratet vurdere denne saken etter at statsråd Liv Signe Navarsete (Sp) i Stortingets spørretime i februar i år svarte på et spørsmål fra stortingsrepresentant Torbjørn Andersen (Frp). Han argumenterte med at de nåværende hastighetsbestemmelser - med ulike øvre fartsgrenser for busser og personbiler - ofte skaper farlige situasjoner i trafikken.I tillegg pekte Andersen på at flere sjåfører på ekspressbussene mellom Sørlandet og Oslo er blitt bøtelagt for å kjøre over fartsgrensen for busser, det vil si 80 kilometer per time. (©NTB)

Nyheter
Politikk