- En idiot det ikke er verdt å snakke med

Robert Mugabe mener USAs Afrika-utsending Johnnie Carson er en idiot som forsøker å diktere hva den zimbabwiske presidenten skal gjøre.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Politikk

Robert Mugabe mener USAs Afrika-utsending Johnnie Carson er en idiot som forsøker å diktere hva den zimbabwiske presidenten skal gjøre.De to hadde møter i forbindelse med forrige ukes møte i Den afrikanske unionen i Libya.Skal man tro Mugabe, kom det svært lite ut av møtet med Carson.- Carson er en idiot det ikke er verdt å snakke med, sier Mugabe til den statskontrollerte avisen The Herald, ifølge BBC.Den zimbabwiske presidenten stanser imidlertid ikke der.- Alle i Samarbeidsorganisasjonen for det sørlige Afrika arbeider sammen med oss, og så kommer det små menn som Carson og sier «gjør det, ikke gjør det». Hvem er han egentlig? spør Mugabe.Det hvite hus har vært tilbakeholdne med støtten til samarbeidsregjeringen der Mugabe og tidligere opposisjonsleder Morgan Tsvangirai deler makten. Mugabe sier at han håper at Carson ikke snakker på vegne av president Barack Obama.- Jeg var svært sint på ham. Det er stor skam at Carson er afroamerikaner, mener Mugabe.Mugabe hadde også lite til overs for Carsons forgjenger, Jendayi Frazer.

Nyheter
Politikk