En ny rentedom er klar

Den europeiske sentralbanken (ESB) har avholdt rentemøte. Her er dommen.

EUs sentralbanksjef Jean-Claude Trichet - Foto: Scanpix
Politikk

Den europeiske sentralbanken (ESB) holder styringsrenten uendret på rekordlave 1,00 prosent. Det var i høy grad som ventet. 81 av 82 økonomer Reuters hadde vært i kontakt med i forkant av rentedommen spådde uendret rente. Sistemann ventet et kutt på 0,25 prosent.Nå ventes det i spenning på ESB-sjef Jean-Claude Trichets pressekonferanse som starter klokken 14.30.Så sent som i oktober var ESB-renten på 4,25 prosent. Forrige rentekutt (på 0,25 prosentpoeng) kom 7. mai.Tidligere i dag ble det kjent at den svenske Riksbanken overraskende kutter sin rente med 0,25 prosentpoeng til 0,25 prosent.Norges Bank kuttet sin styringsrente til 1,25 prosent den 18. juni.