Endelig knall-måling for krisepartiet

De har slitt lenge på meningsmålingene. Denne gang klinker de til. Også deres trolige samarbeidspartner etter valget får knalltall.

Publisert 9. juli 2009 kl. 05.56
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.29
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord
Foto: Scanpix
Høyre går fram 2,7 prosentpoeng og får en oppslutning på 16,3 prosent på meningsmålingen Opinion har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå i juli.Etter å ha ligget stabilt lavt på Opinions målinger de siste månedene, gjør partileder Erna Solberg og Høyre et hopp oppover på julimålingen.- Dette var hyggelig. Vi har følt at vi har ligget litt lavt, og jeg håper dette er et godt signal om at vi nå er ute av den hengemyra og på vei oppover, sier Erna Solberg til ANB.Samtidig viser en annen måling, gjort av Norstat, at Frp puster Arbeiderpartiet i nakken i NRKs partibarometer for juli.I målingen gjør Siv Jensen og Frp et byks på 4,1 prosentpoeng fra juni, og oppnår 29,7 prosent. Arbeiderpartiet holder seg imidlertid så å si uendret med sine 33,2 prosent (+0,3) .NRKs samfunnsredaktør Kyrre Nakkim tror nå det ligger an til tidenes beste stortingsvalg for Frps vedkommende.- Frp har aldri hatt et bedre utgangspunkt før et valg. Tidligere har de kun gjort det bra på målingene midt i valgperioden, før har de falt som en stein utover våren i valgåret, og ikke minst under valgkampen, uttaler han til NRK.Nakkim tror Frp vil holde på oppslutningen nå, fordi tanken på en Frp-regjering har satt seg hos velgerne.Også SV går fram i målingen, om enn bare med 1 prosentpoeng til 7,1 prosent. KrF går også noe fram med 0,6 prosentpoeng til 6,1 prosent. De resterende partiene går tilbake sammenlignet med forrige måling: Senterpartiet 4,9 prosent (-0,3), Venstre 4,2 prosent (-1,4), Høyre 12,0 prosent (-2,9), Rødt 0,8 prosent (-0,6), mens de andre partiene får 1,9 prosent (-0,9).