Enkelte togforsinkelser etter uværet

Tordenværet som herjet Østlandet fredag kveld, slo togenes signalanlegg ut av spill på flere strekninger. Lørdag er det enkelte forsinkelser og flere innstilte avganger.

Foto: Scanpix
Politikk

På Gjøvikbanen er togene innstilt mellom Nittedal og Oslo S. Her fraktes passasjerene med alternativ transport, opplyser Jernbaneverket.På hovedbanens lokalstrekning mellom Oslo S og Lillestrøm er det forsinkelser på tog i begge retninger.- Togene går, men det er forsinkelser på grunn av feil på signalanlegget, sier pressevakt i Jernbaneverket, Arvid Bårdstu, til NTB.Også på Spikkestadbanen mellom Heggedal og Spikkestad er togene innstilt, og passasjerene blir fraktet med alternativ transport.Det er uklart når trafikken igjen vil gå som normalt.- Tordenværet fredag var ekstremt. Det rullet fram og slo ut signalanlegget på stasjon etter stasjon. Men så vidt jeg vet er det ikke meldt tordenvær lørdag, så dagen ser lovende ut, sier Bårdstu.Det plutselige og voldsomme uværet på Østlandet fredag flerret av tak og veltet trær, mens 2.000 lynnedslag ble målt på én time i Oslo. (©NTB)