Etterlyst nordmann utlevert til Kosovo

UD bekrefter at norske Ove Johansen natt til torsdag ble utlevert til Kosovo, der han er siktet for å ha svindlet FN for 2,7 millioner kroner.

Publisert 10. juli 2009 kl. 06.15
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
Utenriksminister Jonas Gahr Støre - Foto: Scanpix
Johansen, som opprinnelig kommer fra Vennesla, har vært etterlyst gjennom Interpol siden 2003, og har siden oppholdt seg i Montenegro, melder VG Nett.- I natt ble han utlevert til Kosovo. Der vil han bli fremstilt for varetektsfengsling fredag, sier Karin Limdal, talsperson i EUs politi- og rettsdelegasjon i Kosovo, til VG Nett.46-åringen er siktet for bedrageri av 300.000 euro, som tilsvarer rundt 2,7 millioner kroner. Bedrageriet skal ha skjedd gjennom selskapet Norway Invest.
Saken har i flere artikler tidligere i år blitt behørig omtalt i Finansavisen.
Han har i praksis vært i husarrest i Montenegro de siste seks årene, siden han risikerte å bli pågrepet dersom han forlot landet.I forrige uke sto Johansen fram med navn og bilde i NRK, da han kom med krass kritikk av norske myndigheter.Norsk UD bekrefter overfor VG Nett at nordmannen er utlevert, og at de møtte ham da han kom til Pristina natt til torsdag.- Ambassaden ble umiddelbart kontaktet. De har vært i løpende kontakt med myndighetene i Kosovo. Ambassadøren tok kontakt med Johansen så fort han kom til Kosovo. Vi vil også være til stede ved fengslingsmøtet i morgen, sier Marte Lerberg Kopstad ved pressevakten til UD til VG Nett. (©NTB)