EU vil utvide politisamarbeidet

EUs innenriksministre møttes torsdag i Stockholm for å diskutere et tettere politisamarbeid medlemslandene imellom.

Publisert 16. juli 2009 kl. 18.37
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 124 ord
Foto: Scanpix
- Praten har i hovedsak dreid seg om felles bekjemping av internasjonal kriminalitet og hvordan vi kan gjøre dette mer effektivt, sier Sveriges innenriksminister Beatrice Ask.Mer nøyaktig skal det såkalte Stockholmprogrammet, som ministerne nå diskuterer, dreie seg om å lære opp politifolk til å jobbe med etterforskning på tvers av medlemslandenes grenser, blant annet ved å gi dem en innføring i det digitale strafferegisteret EU prøver å opprette.De 27 EU-landene har forskjellige rettssystemer, noe som gjør det vanskelig å få til et effektivt politiarbeid innad i Unionen. Stockholmsprogrammet er det svenske EU-formannskapets forsøk på å løse dette problemet.- Det gjelder at landene kan bruke de verktøyene de allerede har, og deretter finne gode metoder for å få dem til å fungere sammen, sier Ask.