Får skylden for opptøyer

Opptøyene i det nordvestre Kina ble startet av eksil-uigurer med mål om å styrte regjeringen i delstaten, mener myndighetene i Beijing.

Foto: Øyvind Hagen / Statoil
Politikk

Minst tre personer mistet livet i hovedstaden i den nordvestlige Xinjiang-provinsen søndag da flere tusen demonstranter støtte sammen med om lag tusen politifolk.Demonstrasjonen skal ha blitt satt i gang i protest mot myndighetenes håndtering av opptøyer mellom han-kinesere og uigurer på en fabrikk sør i landet i juni.Det statlige nyhetsbyrået Xinhua meldte mandag morgen at situasjonen var under kontroll. Likevel ble trafikken i deler av provinshovedstaden Urumqi, en by med 2,3 millioner innbyggere, stanset for å hindre nye opptøyer.- Fakta i saken viser at dette var kontrollert og satt i gang utenfra. Opptøyene ble orkestrert av Verdens uigurkongress, sier en anonym tjenestemann til Xinhua.

Nyheter
Politikk