Fullstendig kaos rundt Jackos siste reis

Michael Jackson skal angivelig gravlegges under en privat seremoni tirsdag, to timer før den offentlige minnemarkeringen begynner.

Michael Jackson og hans far Joe i 2005 - Foto: AP
Politikk

Michael Jackson skal angivelig gravlegges under en privat seremoni tirsdag, to timer før den offentlige minnemarkeringen begynner.Kilder forteller til Los Angeles Times at popkongen skal gravlegges på Forest Lawn-kirkegården i Hollywood Hills, også kjent som Cemetery of the Stars.Begravelsen begynner klokken 8 lokal tid, to timer før den stjernespekkede minnemarkeringen på Staples-arenaen.Seremonien er kun for den nærmeste familien, men en rekke TV-kanaler har allerede stilt seg opp utenfor kirkegården, melder nyhetsbyrået DPA.Samtidig setter lokale politikere spørsmålstegn ved hvorfor Los Angeles skal betale sikkerhetskostnadene i forbindelse med tirsdagens minnemarkering for stjernen.Los Angeles sliter med et budsjettunderskudd på en halv milliard dollar, drøye 3,2 milliarder kroner, og bystyremedlem Dennis Zine mener regningen for minnemarkeringen i Staples-senteret blir i høyeste laget.- Michael var en fabelaktig artist, men hvorfor skal skattebetalerne i Los Angeles betale den ekstremt høye regningen for sikkerheten rundt arrangementet, spør Zine.20.000 personer har vunnet billetter til markeringen, men politiet regner med at over 250.000 vil møte opp i området rundt arenaen.Zine opplyser at det omfattende sikkerhetsopplegget kan komme til å koste 2,5 millioner dollar, i overkant av 16 millioner kroner.Mer enn 2.000 politifolk vil være utplassert i området rundt Staples-arenaen under minnemarkeringen tirsdag.Zine og fungerende borgermester Jan Perry mener at arrangøren AEG må ta noe av kostnaden.Selskapet har så langt ikke svart på henvendelsene om å betale for sikkerheten.Borgermester Perry sier at flere politikere har uttrykt bekymring for kostnadene byens hardt pressede økonomi blir påført.- Hver eneste utgift er en bekymring. Vi sliter med et underskudd og dette er vanskelige tider, sier hun.Ettersom det bare er plass til 20.000 person i Staples-senteret, vil markeringen også bli overført på kinoer over store deler av USA.Et kinoselskap arbeider med å få vist markeringen i om lag 80 kinoer i 31 av USAs 50 delstater.Jacksons familie opplyste at Stevie Wonder, Mariah Carey, Usher og Lionel Richie er blant stjernene som skal bidra i minnemarkeringen.Basketballspilleren Kobe Bryant og Michael Luther King III deltar også.Politiet bekrefter samtidig at den avdøde popkongen skal gravlegges under en privat seremoni tirsdag, to timer før den offentlige minnemarkeringen begynner.Kilder forteller til Los Angeles Times at Jackson skal gravlegges på Forest Lawn-kirkegården i Hollywood Hills, også kjent som Cemetery of the Stars.Begravelsen begynner klokken 8 lokal tid, to timer før den stjernespekkede minnemarkeringen på Staples-arenaen.Seremonien er kun for den nærmeste familien, men en rekke TV-kanaler har allerede stilt seg opp utenfor kirkegården, melder nyhetsbyrået DPA.