Høyre og Frp klare til å sende TV-reklame

Høyre og Frp venter bare på grønt lys fra TV 2 før de sender sine politiske TV-reklamer i høstens valgkamp.

Kvinne ser på TV2 - Foto: iStockphoto
Politikk

TV 2 lar seg ikke stoppe av Medietilsynets advarsler om bøter, og har bestilt en egen juridisk utredning om saken, skriver Dagens Næringsliv fredag.- Vi har fått gjort en juridisk vurdering av partipolitisk reklame og reklame for organisasjoner. Den fikk vi levert nå før ferien, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2.Frp har planlagt valgkampen som om politisk reklame er lovlig.- Vår film kan være på lufta innen fire timer hvis TV 2 bestemmer seg for å sende politisk reklame, sier generalsekretær Geir A. Mo i Frp.Også Høyre vil sende sin politiske reklamefilm om lange helsekøer.Kulturminister Trond Giske (Ap) advarer TV-kanalene og lover at det vil bli reaksjoner om reklamefilmene går på lufta.- Jeg føler meg veldig trygg på at TV 2 vil følge norsk lov. Det er Stortinget som bestemmer lovene i Norge, og i juni sto et klart flertall fast på forbudet mot politisk TV-reklame, sier kulturministeren. (©NTB)