Homoseksuelle feirer i India

En domstol i den indiske hovedstaden New Delhi har avskaffet en eldgammel lov som forbyr homoseksualitet.

Foto: Øyvind Hagen / Statoil
Politikk

Etter at torsdagens rettsavgjørelse ble kjent, samlet byens homsemiljø seg for å feire nyheten.- Jeg er så lykkelig. Vi har endelig entret det 21. århundret, sa Anjali Gopalan fra foreningen som brakte saken inn for retten for åtte år siden.Selv om hovedstadens høyesterett avgjorde at forbudet mot homoseksualitet er grunnlovsstridig, gjelder bestemmelsen bare innenfor New Delhis grenser. I resten av det konservative landet råder loven britene innførte på 1860-tallet. Landets tidligere koloniherrer mente at homoseksualitet trosset naturens orden og måtte undertrykkes - et syn som fortsatt er utbredt i India.Religiøse ledere er blant dem som reagerer sterkest på torsdagens vending.- Vi kan ikke tillate denne vestlige kulturen i landet vårt, sier den muslimske lederen Maulana Khalid Rashid Farangi Mahaku.Sex mellom to av samme kjønn straffes med opptil ti års fengsel, og selv om loven sjelden praktiseres, har den bidratt til stigmatiseringen av homoseksuelle. (©NTB)