Kun én politimester igjen

Etter gårsdagens utmelding fra Politiets Fellesforbund er det bare én politimester igjen som er medlem av forbundet.

Foto: Scanpix
Politikk

Anne Rygh Pedersen er politimester i Telemark, og har vært sentral i Politiets Fellesforbund (PF) i 21 år. Hun meldte seg onsdag ut av fagforeningen, fordi hun mener aksjonene skader folks tillit til politiet.- Tillit er helt avgjørende for at politiet skal kunne gjøre en skikkelig innsats i samfunnet. Uten den vil ikke folk stole på oss, og vi vil ikke ha den nødvendige legitimitet, sier Pedersen til TV 2.Skytterlag bommer- Vi har hatt godt samarbeid lokalt. Men andre steder rapporteres det om massive sykmeldingsaksjoner. Hele skytterlag har bommet på skytterbanen, og dette er jo en oppførsel som ikke er verdig politiet, sier Pedersen.Leder i PF, Arne Johannessen, mener Pedersen trekker fram «gamle ting».- Jeg blir veldig oppgitt over at hun drar fram episoder som skjedde i fjor høst. Det var ved tre-fire tilfeller at skytterlag bommet på skytterbanen, men etter at vi umiddelbart tok fatt i problemet, har det ikke hendt igjen, sier Johannessen til NTB. (©NTB)