Kuppmakerne hindret Zelaya-landing i Honduras

Den avsatte presidenten i Honduras, Manuel Zelaya, ble hindret i å lande på flyplassen i Tegucigalpa søndag. Zelaya nekter imidlertid å gi opp å ta seg inn i landet.

Politikk

Flyet med Zelaya ankom luftrommet over Toncontin internasjonale flyplass i hovedstaden Tegucigalpa søndag kveld lokal tid. Flyet sirklet en stund over flyplassen, men fikk ikke landingstillatelse av kontrolltårnet.I et intervju med TV-kanalen Telesur sa Zelaya at det ikke var mulig å lande på flyplassen fordi kuppregimet hadde utstasjonert en rekke militære kjøretøyer på rullebanen, samtidig som et kampfly og et helikopter befant seg i luften og dermed gjorde det vanskelig å lande.Kontrolltårnet ga Zelayas fly beskjed om det risikerte å bli avskåret av kampfly om det gjorde forsøk på å lande.Zelaya opplyste at flyet i stedet vil lande i El Salvador, men endte opp i Nicaragua i stedet. Senere på dagen ankom han omsider El Salvador der møter med flere av regionens ledere står for tur.Han har på ingen måte har gitt opp å ta seg inn i landet han ble kastet ut av da han ble avsatt i et kupp forrige helg.- Om jeg hadde kunnet hoppe i fallskjerm for å komme tilbake til Honduras, ville jeg gjort det, sa presidenten, som la til at det kan bli aktuelt med et nytt forsøk allerede mandag.

Nyheter
Politikk