Londons OL-stadion kan bli permanent

OL-stadion i London kan bli en permanent stadion med plass til 80.000 tilskuere på grunn av britenes søknader og fotball- og rugby-VM.

London
Politikk

Ordfører Boris Johnson har gått ut og sagt at hovedarenaen for OL i 2012 som er dimensjonert for 80.000 tilskuere under selve OL-arrangementet, skal nedbygges til en arena med plass til bare 25.000 tilskuere etter OL. Johnson har uttrykt frykt for at den store arenaen skulle bli en «hvit elefant» etter OL, slik som «Fugleredet» i Beijing på mange måter er blitt.I den kinesiske hovedstaden er det svært få arrangementer på den flotte og store arenaen. Stort sett er det turistene som holder liv i «Fugleredet» med plass til 91.000 tilskuere.Det har vært temmelig umulig for OL-arrangørene i London å finne en fotballklubb som har vært villig til å ta den flotte arenaen i bruk etter OL. Hovedårsaken til det er løpebanene som vil omkranse banen.Men engelskmennene søker rugby-VM i 2015 og fotball-VM i 2018 eller 2022, og disse søknadene kan redde OL-arenaen fra å bli nedbygd etter OL.Kostnaden for byggingen av hovedarenaen for OL i London er beregnet til vel 900 millioner dollar (6 milliarder kroner). Det er også regnet med at det vil koste 16,5 millioner dollar (ca. 100 millioner kroner) å vedlikeholde arenaen hvert år framover. (©NTB)