Mer bråk for Storberget

- Statsråden har åpnet en dør og invitert oss inn til et rom med dekket bord. Der skal også vi være med og fråtse.

Publisert 11. juli 2009 kl. 08.53
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
Foto: Scanpix
Fengselsansatte og tollere krever høyere lønn etter at politiets avtale om arbeidsbestemmelser gikk i boks torsdag.- Når man gir unntak fra arbeidsmiljølovens regler, skal det kompenseres, sa justisminister Knut Storberget (Ap) etter at den nye avtalen om politiets overtidsbestemmelser gikk i boks torsdag.Politiet må fremdeles leve med flere unntak fra arbeidsmiljøloven, men får opptil 40.000 kroner i årlig lønnsøkning. Nå krever flere yrkesgrupper sitt, melder TV 2.
- Vil fråtse
- Jeg mener statsråden har åpnet en dør og invitert oss inn til et rom med dekket bord. Der skal også vi være med og fråtse, sier Knut Are Svenkerud, forbundsleder i Kriminalomsorgens Yrkesforbund (KY).Svenkerud representerer 1.400 fengselsansatte som har lignende arbeidstider som politiet. Han forventer at også kriminalomsorgen vil få kompensasjon for unntak fra arbeidsmiljøloven.Norsk Tollerforbund, som har 1.600 medlemmer, krever også at regjeringen nå behandler yrkesgruppene likt.Justisminister Knut Storberget er på ferie og kan ikke kommentere kravene.De fengselsansatte vurderer å gjøre som politiet, og truer med overtidsnekt dersom kravene om økt lønn ikke blir innfridd. Da kan det bli kaotisk i norske fengsler. (©NTB)