Merkel mener G20 må bestemme

Gruppen av åtte industriland, G8, er ikke lenger et hensiktsmessig forum for å løse verdens problemer, mener Tysklands statsminister Angela Merkel.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel - Foto: Scanpix
Politikk

Hun mener at viktige beslutninger nå må tas av G20, som også inkluderer land som Kina og Brasil.- Møtet i L'Aquila vil gjøre det tydelig at G8-formatet ikke lenger er tilstrekkelig, sier Merkel.Statsledere fra G8-landene Storbritannia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Russland og USA samles i den italienske byen 8. til 10. juli.Ledere fra flere andre viktige land er invitert til å delta under den andre dagen av møtet. På agendaen står blant annet den internasjonale finanskrisen, klimaendringene, samt situasjonen i Iran og Afghanistan. (©NTB)