- Minst ti år frem til normale tilstander i politiet

Det vil ta minst ti år å normalisere arbeidsforholdene for politifolk i Norge, mener Arne Johannessen, politifolkenes mektige fagforeningsleder.

Publisert 10. juli 2009 kl. 06.05
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
Foto: Scanpix
Til tross for at Johannessen torsdag var fornøyd med avtalen han inngikk med staten, mener han myndighetene må forsere arbeidet med å utdanne enda flere politifolk.- Vi snakker om 2020, og vi snakker om at det må utdannes 700 politifolk i året før vi kan si at vi har en permanent levelig situasjon. Avgangen fra etaten er stor, og det er vekst i befolkningen, sier Johannessen til NTB.Avtalen som ble inngått torsdag varer ut 2012. Og til tross for enigheten påpeker Johannessen at politiet i Norge fortsatt må akseptere mange unntak fra arbeidsmiljøloven.- Ingen har så mange unntak som oss. Vi er for eksempel helt unntatt når det gjelder overtid. En etat kan i lengden ikke være basert på dette, sier Johannessen, som likevel gir en god porsjon ros til justisminister Knut Storberget.- Når det gjelder antallet politistudenter har denne regjeringen levert, det er det ingen tvil om, sier han.Det vil i år bli utdannet 552 nye politifolk. (©NTB)