Nedgang i flytrafikken i juni

Både innenlands- og utenlandstrafikken fra norske flyplasser gikk tilbake i juni. Nedgangen er størst i utenlandstrafikken.

Publisert 9. juli 2009 kl. 15.52
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord
Bergen Flesland flyplass - Foto: Scanpix
Utenlandstrafikken gikk ned med 8,9 prosent, og innenlandstrafikken med 3,2 prosent i juni, melder Avinor.For første halvår totalt er nedgangen i antall passasjerer på 7 prosent.- Nedgangen i flytrafikken i Norge er omtrent på samme nivå som i andre land. Over hele Europa og i store deler av verden er utviklingen den samme. Nedgangen er i snitt på 7-8 prosent, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor.Totalt reiste 3. 670.661 passasjerer til eller fra en av Avinors 46 flyplasser i juni.Tallene fra Avinor viser også at chartertrafikken merker at nordmenn er noe mer forsiktige med lommeboka i år. Tilbudet på charterreiser til utlandet har blitt redusert med nesten 40 prosent første halvår.Landet største flyplass, Oslo Lufthavn Gardermoen, hadde i juni en nedgang i trafikk på 7,9 prosent, også her er nedgangen størst i utenlandstrafikken. (©NTB)