Nord-Korea skyter opp fire raketter

Nord-Korea har skutt opp enda fire kortdistanseraketter.

En sør-koreansk soldat følger med på en nyhetssending om den nord-koreanske rakett-testen våren 2009 - Foto: AP
Politikk

Det melder sørkoreanske og japanske medier.De fire rakettene ble skutt opp fra en base på Nord-Koreas østkyst lørdag.Ifølge nyhetsbyrået Yonhap dreier det seg om Scud-raketter med en rekkevidde på 500 kilometer.Det er andre gang denne uken at Nord-Korea tester sine kortdistanseraketter, også torsdag ble det skutt opp fire raketter. Det er advart mot skipsfart i havområdet utenfor landets østkyst fram til 10. juli, og det ventes at flere raketter blir skutt opp de nærmeste dagene.Nord-Korea avfyrte tidligere i år en langdistanserakett og gjennomførte 25. mai en atomprøvesprengning. Begge deler har skapt sterke internasjonale reaksjoner. (©NTB)