Nord-koreanske raketter til en høy pris

De nordkoreanske rakettprøvene har hittil i år kostet det ytterst fattige landet rundt 4,5 milliarder kroner, ifølge sørkoreanske medier.

En sør-koreansk soldat følger med på en nyhetssending om den nord-koreanske rakett-testen våren 2009 - Foto: AP
Politikk

Prisoverslaget omfatter de rundt 300 millionene det kostet å skyte opp sju raketter lørdag, sier anonyme sørkoreanske kilder til avisen Chosun Ilbo mandag.De siste prøveoppskytningene, gjennomført på USAs nasjonaldag, betraktes som et signal om at Nord-Korea vil fortsette å innta en avvisende holdning til USA og FN, ikke minst hvis FNs sikkerhetsråd skjerper sanksjonene mot landet.Blant rakettene lørdag var tre såkalte Scud-ER-raketter med en rekkevidde på opptil 1.000 kilometer, skriver Chosun Ilbo. Rakettene er spesielt en trussel mot Japan, mener avisen. (©NTB)

Nyheter
Politikk