- Norge er en stående buffet for disse tyvene

Datatilsynet slår nå alarm mot sløve og naive utstedere av verdipapirer. - De må ta et større ansvar, sier representant.

Publisert 15. juli 2009 kl. 07.35
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 89 ord
Foto: Scanpix
Datatilsynets Leif Aanensen sier i onsdagens dn at Norge er som en stående buffet for id-tyver.Han mener utstedere av verdipapirer må ta et større ansvar.- Det er ikke forsvarlig av i sender pass, bankkort, kredittkort og selvangivelse med vanlig post, sier avdelingsdirektøren i Datatilsynet.Forsøk på id-tyveri er en sterkt økende trend i Norge, og Aanensen mener de som vil stjele noen identitet ikke trenger å jobbe veldig hardt.- Konvoluttene med sensitiv informasjon er ikke vanskelige å kjenne igjen. Du kan like godt skrive "Vennligst ikke stjel utenpå, sier han.