Norwegian kan bli flagget ut til Sverige

Bjørn Kjos sier til Finansavisen at om ikke norske myndigheter tilpasser seg EU på denne lovendringen vil det lønne seg å flagge ut til for eksempel Sverige.

Publisert 9. juli 2009 kl. 08.35
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
Foto: Scanpix
- Besparelsen vil utgjøre like under 60 millioner kroner for Norwegian. Det er fryktelig mye penger. Hvis ikke lovendringen kommer, vil det lønne seg å flagge ut, for eksempel til Sverige, sier Bjørn Kjos til Finansavisen.Men 60 millioner kroner er et anslag.- I verste fall kan er det snakk om inntil 100 millioner kroner, legger han til.Bakgrunnen er at EU nylig besluttet å implementere den såkalte Cape Town konvensjonen fra 2001. Lovendringen berører internasjonale rettigheter i løsøre, blant annet passasjerfly. Hensikten er i hovedsak å redusere risiko for kreditorene ved låneopptak. Det gir bedre lånebetingelser for selskaper som Norwegian dersom også lovverket er trådt i kraft i hjemlandet, skriver avisen.For Norwegians del, som er i ferd å starte innfasingen av 42 nye fly til rundt 12 milliarder kroner, er det altså snakk om besparelser på 60 - 100 millioner kroner.