Obama: Putin henger igjen i fortiden

USAs president Barack Obama sier Russlands statsminister Vladimir Putin henger igjen i en kjølig fortid.

President i USA, Barack Obama - Foto: AP
Politikk

I et intervju nyhetsbyrået AP publiserte torsdag, sier Obama at Putin driver en politikk som hørte hjemme i tida før Sovjetunionens fall på begynnelsen av 90-tallet. President Dmitrij Medvedev omtaler han derimot i mer rosende ordelag.- Det kjølige forholdet som karakteriserte den kalde krigen, er helt utdatert. Jeg tror Medvedev skjønner dette, mens Putin fortsatt har et bein plantet i fortida, sier han.Obama sier videre at han vil jobbe for et tettere samarbeid når det gjelder terrorbekjempelse, energispørsmål og kontroll av atomvåpen. Det får han muligheten til når han møter både Medvedev og Putin i Moskva neste uke. (©NTB)