Overraskende tall fra USA

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA falt overraskende mye i uken som gikk. Men alt er ikke fryd og gammen.

Publisert 9. juli 2009 kl. 14.30
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
Foto: iStockphoto
Tall fra amerikanske myndigheter viser at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) falt fra reviderte 617.000 per 27. juni til 565.000 per 4. juli.Ifølge estimatet på vår tjeneste,
, lå forventningen på 603.000 nye arbeidsledige."Continued Claims" (antall personer som fortsetter å motta arbeidsledigstrygd) endte på rekordhøye 6,863 millioner, fra reviderte 6,724 millioner personer. Konsensus lå på 6,71 millioner.Børsen var opp 1,2 prosent før tallene ble sluppet. Rett etter tallslippet er hovedindeksen opp 1,5 prosent Hver uke legger Department of Labor frem en rapport som viser dette tallet. Tallet er hvor mange som har søkt om arbeidsledighetstrygd i USA den seneste uken. Tallet er viktig for å forstå retningen og temperaturen i det amerikanske arbeidsmarkedet. Øker tallet, er det en indikator på at flere har mistet jobben, og vice versa. Økonomer og investorer bruker denne informasjonen som en faktor i sine beregninger. Tallene slippes hver torsdag klokken 14:30 norsk tid, og flytter til tider markedene.