Politikonflikten fortsetter

Arbeidskonflikten i politiet fortsetter etter at det heller ikke i andre forsøk ble enighet i forhandlingene med Staten om en ny arbeidsavtale for politiet.

Foto: Scanpix
Politikk

Tre timer på overtid natt til onsdag var det klart at politikonflikten ikke blir løst. Da var det klart at det ikke var mulig å komme til enighet i forhandlingene mellom Staten og hovedsammenslutningene.Justisminister Knut Storberget (Ap) beklager at striden fortsetter:- Vi la fram forslag til en avtale som ville ha sikret økt politiinnsats, større tilstedeværelse og trygghet for folk, sier han.Forhandlingsleder for Unio og leder av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, er svært skuffet:- Unio, LO Stat, YS Stat og Akademikerne strakte seg svært langt for å få til en avtale. Men vi lyktes ikke denne gangen heller, sier han.Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) mener at politiet takket nei til et godt tilbud:- Vi ønsket å finne løsninger og tok så sent som tirsdag initiativ til nye samtaler med organisasjonene. Staten fremsatte et godt tilbud, men vi må dessverre konstatere at det likevel ikke var mulig å få en avtale på plass, sier hun. (©NTB)