Politikonflikten fremdeles totalt fastlåst

Mens regjeringen hevder at politikonflikten er over, slår forbundets leder Arne Johannessen fast at den er på sitt heteste.

Foto: Scanpix
Politikk

Mens regjeringen hevder at politikonflikten er over, slår forbundets leder Arne Johannessen fast at den er på sitt heteste.Lokale tillitsvalgte gjør det klart at de vil nekte å jobbe overtid i tiden fremover, i sinne og protest mot den arbeidstidsinstruksen som de mener regjeringen har presset på dem.Det har lederen av Politiets Fellesforbund (PF), Arne Johannessen, ikke noe imot. Tvert om slår han fast at konflikten er på sitt heteste etter at forhandlingene om nye arbeidstidsbestemmelser brøt sammen i andre runde, natt til onsdag.Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) mener konflikten nå er over.- Det skal ikke være videre konflikt nå. Nå er det fredsplikt. Arbeidstakerforeningene har plikt til å sørge for at deres medlemmer forholder seg til reglene i arbeidslivet. Nye politiaksjoner er ikke i tråd med dette, så jeg forventer at politiet gjør jobben de skal gjøre, sier hun til Aftenposten.Justisminister Knut Storberget (Ap) er om mulig enda klarere overfor NTB:- Nå er det forskriften som gjelder, sier han.Johannessen ser annerledes på det:- Konflikten er ikke løst. Den er tvert imot på sitt heteste etter at forskriften ble innført. Nå er det slutt på fleksibiliteten fra politiets side, sier han til Aftenposten.