Popkongen i forgylt kiste

Michael Jacksons forgylte kiste ble fraktet til fansen da den private minnestunden var over tirsdag.

Michael Jackson og hans far Joe i 2005 - Foto: AP
Politikk

Jacksons familie og venner deltok på den private minnestunden på gravlunden Forest Lawn.Den gullbelagte kista var dekket med røde roser da den ble båret ut i en svarte bilen som skulle frakte den avdøde popkongen til minneseremonien i Staples-senteret.Der ventet rundt 17.000 fans på å ta et siste farvel med idolet sitt. De som ikke hadde fått billetter til seremonien, kunne overvære en oppstandelse Los Angeles ikke har sett maken til siden OL ble arrangert i byen i 1984.Noen timer før minneseremoniene ba byens utarmede politistyrke om donasjoner fra fansen for å spe på budsjettet. Flere tusen politifolk er utstasjonert for å sørge for at det hele går rolig for seg. (©NTB)