Rente: Europa står - Danmark senker?

Torsdag denne uken er det duket for nytt rentemøte i den Europeiske Sentralbanken. Her er det ventet lite nytt, men kan Danmark få enda lavere rente?

Foto: iStockphoto
Politikk

I morgen, torsdag, er det duket for nytt rentemøte i den Europeiske Sentralbanken. Det er imidlertid ikke ventet mye nytt denne gang.De fleste tror nemlig at renten blir værende akkurat slik den er i øyeblikket. Den danske renten derimot, kan være på vei enda lenger ned.- Slik det ser ut nå tror vi ikke den Europeiske Sentralbanken gjør noe med renten i denne omgang. Men Danmarks Nationalbank kan fort komme til å sette ned renten fredag, spesielt dersom ferske tall for valutareservene viser videre bygging, sier Helge Pedersen hos Nordea til Reuters onsdag.Renten i euroområdet er nå 1,00 prosent mens den danske renten er på 1,55 prosent.

Nyheter
Næringsliv