Røde Kors trapper opp epidemikampen

Røde Kors tredoblet innsatsen mot epidemier mellom 2004 og 2007, viser en ny rapport fra Det internasjonale Røde Kors-forbundet (IFRC).

Generalsekeretær i Norges Røde Kors, Børge Brende - Foto: Scanpix
Politikk

Det fremgår også av rapporten at mellom januar 2006 og mai 2009 har mer enn 41 millioner mennesker som er rammet av ulike epidemier fått hjelp av Røde Kors globalt. Bare på de fire første månedene i 2009 har 10,6 millioner mennesker hatt behov for behandling som følge av epidemier. I 2008 var tallet 16, 3 millioner totalt.- Mer enn noe annet viser disse tallene at en fortsatt må ta epidemier på alvor. Årlig dør 10 millioner barn før de fyller fem år. Mange av dem dør fordi de får for lite mat og av sykdommer de enkelt kunne vært reddet fra, sier generalsekretær i Røde Kors i Norge Børge Brende.Røde Kors tredoblet innsatsen mot epidemier mellom 2004 og 2007, viser en ny rapport fra Det internasjonale Røde Kors-forbundet (IFRC).Det fremgår også av rapporten at mellom januar 2006 og mai 2009 har mer enn 41 millioner mennesker som er rammet av ulike epidemier fått hjelp av Røde Kors globalt. Bare på de fire første månedene i 2009 har 10,6 millioner mennesker hatt behov for behandling som følge av epidemier. I 2008 var tallet 16, 3 millioner totalt.- Mer enn noe annet viser disse tallene at en fortsatt må ta epidemier på alvor. Årlig dør 10 millioner barn før de fyller fem år. Mange av dem dør fordi de får for lite mat og av sykdommer de enkelt kunne vært reddet fra, sier generalsekretær i Røde Kors i Norge Børge Brende.