Rødt vil støtte saker fremfor partier

På to ferske meningsmålinger er Rødt inne med to representanter på Stortinget. Leder Torstein Dahle tror Rødt kan påvirke de sittende partiene sterkt med sin tilstedeværelse.

Foto: Scanpix
Politikk

- Rødt vil ikke være noe lojalt støtteparti for noen regjering, vår rolle er å være klare og tydelige talsfolk for viktige saker og fremme dem på Stortinget, sier Dahle til NTB.Partiet får 1,8 prosents oppslutning på mandagens måling fra Norfakta, gjort på oppdrag fra Nationen og Klassekampen. Det innebærer to mandater, samme antall som ved TNS Gallups ferske julimåling, gjort for TV 2, hvor partiet får 2,1 prosents oppslutning.Rødt-lederen, som kan bli stortingsrepresentant hvis målingen blir til virkelighet, er misfornøyd med at høstens valg ofte fremstilles som en kamp mellom Jens og Jensen.- Det å få Rødt på tinget vil bety mye for muligheten til å bevege andre representanter og partier, og å bekjempe en høyredreining på Stortinget, sier Dahle.Han mener noe av forklaringen på partiets framgang er økt oppmerksomhet rundt miljøvennlig politikk.Rødts politiske hovedsaker er å få alle norske soldater ut av Afghanistan, nei til pensjonsreformen og ja til uførepensjon, ja til lokalsykehus, samt sterk reduksjon i norsk olje- og gassutvinning og en miljøpolitikk «som setter folks og naturens behov i sentrum, ikke profitten». (©NTB)På HegnarOnlines valgsider finner du blant annet de seneste mandatprognosene