Samer bruker YouTube i valget

- Vi møter samene der samene er - nemlig på nett, sier presidentkandidat Aili Keskitalo.

Politikk

Norske Samers Riksforbund (NSR) frykter at sametingsvalget til høsten vil drukne fullstendig i dekningen av stortingsvalget. Nå lanserer de egne YouTube-sider for sine kandidater.Sametingsvalget avholdes samtidig med stortingsvalget, og NSR tror derfor at sametingsvalgkampen vil få liten eller ingen dekning i de norske mediene. For å bøte på dette, tar de internett i bruk. Og da spesielt YouTube.- Vi møter samene der samene er - nemlig på nett. Det gir oss en ny mulighet til å nå igjennom med vårt budskap til velgerne, sier presidentkandidat Aili Keskitalo i NSR.På YouTube-sidene til NSR finnes korte videosnutter med de enkelte listekandidatene på både samisk, norsk og tegnspråk. Sidene kommer i tillegg til den vanlige valgkampen samt hyppig bruk av Facebook. Twitter, Flickr og blogging.Sametingsvalget er organisert i sju valgkretser som til sammen har 54 godkjente lister.Foruten de sedvanlige partiene som Ap, Frp, KrF, Høyre, Venstre, SV og Senterpartiet, stiller også Árja, Felleslista, Ofelas, Samenes Folkeforbund, Fastboendes liste, Johttisápmelaccaid Listu, Samefolkets parti, Nordkalottfolket, Sjaddo, Åarjel-Saemiej Gielh, og Samer bosatt i Sør-Norge lister til årets sametingsvalg i tillegg til NSR. (©NTB)