Sarah Palin går av

Sarah Palin, som var John McCains visepresidentkandidat ved valget i fjor, kunngjør helt uventet at hun går av som guvernør i Alaska.

Visepresidentkandidaten for John McCain - Sarah Palin - Foto: Offentlig eiendom
Politikk

Beslutningen, som kommer rett før 4. juli-helgen, åpner for spekulasjon om hun planlegger en kampanje for å bli republikanernes presidentkandidat i 2012.De siste meningsmålingene viser at hun er en aktuell kandidat, med omtrent like stor oppslutning som Mike Huckabee og Mitt Romney.Hun oppga selv ingen konkrete grunner til at hun går av da hun informerte pressen på hjemstedet Wasilla utenfor Anchorage fredag.Hun kom derimot med en rekke mer eller mindre vage grunner til at hun går fra stillingen halvannet år før valgperioden hennes utløper.Hun sa blant annet at hun «ønsker å ta stilling og få til endring, ikke bare dunke hodet mot en vegg og betrakte delstatens verdifulle tid og penger». Hun nevnte også kritikk og latterliggjøring hun og hennes familie er blitt utsatt for.