Siv Jensen blir redaktør i Nettavisen

Før valget i høst har Nettavisen invitert partiene til å inneha redaktørstolen en dag hver.

Siv Jensen - Foto: Scanpix
Politikk

Helt i innspurten av valgkampen, i månedsskiftet august/september, kommer Nettavisen til å få nye koster inn i den redaksjonelle dekningen ved at man har invitert gjesteredaktører fra de politiske partiene, går det frem av en melding.Gjesteredaktørene blir invitert til å styre avisen sammen med redaksjonen en hel dag.- Det er to ting vi oppnår ved å gjøre dette. For det første tror vi at våre lesere vil synes at det er interessant og spennende med en dag hvor ett parti har bestemt saker, skrevet leder og vært med på å påvirke vår totale nyhetsdekning, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.- For det andre viser det den innboende dynamikken i en nettavis. Vi kan raskt forandre oss, og fungere medstrøms med nyhetsbilde og utviklingen i samfunnet ellers.Selv om partienes representanter blir redaktør for en dag så får de ikke lov til å påvirke journalistenes uavhengighet:- Nå får jo ikke partiene velge hva vi skal skrive, men hva vi skal skrive om, sier Stavrum.Det betyr at hvis for eksempel Siv Jensen ønsker at Nettavisen skal fokusere på utfordringene til fiskerinæringen i Finnmark, så er det nettopp det som blir den viktige saken for Nettavisen den dagen.Partiredaktørene får i tillegg skrive dagens leder i avisen og vil få muligheten til å stille på nett-treff, og selvfølgelig skrive egne saker.Her er hele listen over gjesteredaktører og hvilken dag de skal styre Nettavisen:Fre 28. aug.: SV - Bård Vegar SolhjellTirs 1. sep.: AP - Helga PedersenOns 2. sep.: KRF - Knut Arild HareideTorsdag 3.sep - SP - Trygve Slagsvold VedumFre 4. sep.: H - Per-Kristian FossMan 7.sep FRP - Siv JensenOns 9. sep.: Rødt - Bjørnar MoxnesFre 11. sep.: V - Trine Skei Grande