Støre: - Frp er gammeldags

Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener Frp gjør det godt fordi de er flinke til å mobilisere sine egne. - Det må vi også, sier han.

Publisert 10. juli 2009 kl. 14.48
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord
Utenriksminister Jonas Gahr Støre - Foto: Scanpix
Utenriksministeren mante til en offensiv valgkamp da han talte til nesten 600 engasjerte ungdomspolitikere på AUFs sommerleir på Utøya i Tyrifjorden fredag.- Ved å la valgkampen handle om verdier kan vi best mobilisere våre egne velgere. Når det gjelder fokus på verdier har vi mye å lære av AUF, sier Støre til NTB etter talen.Med en vellykket valgkamp mener Støre en valgkamp som tar ut det potensialet partiet har.- Ap har potensial til å kapre så mye som 40 prosent av velgerne. Ulike målinger viser at et slikt tall er oppnåelig. Det er viktig å være ambisiøs, sier Støre.
- Frp er gammeldags
Store deler av talen på Utøya brukte han til å fortsette korstoget mot Frp. I fredagens Dagbladet beskylder Støre Siv Jensen for å gjøre Norge utrygt.- Det er en tabloid vinkling som Dagbladet får stå for, men jeg står bak kjernen i dette, sier Støre til NTB.Han gikk deretter løs på Frps foreslåtte skatteletter på 50 milliarder, som han mener først og fremst vil gagne de rikeste.- Det er ikke snakk om skattelettelser, men velferdskutt. Frps politikk er gammeldags og umoderne og passer ikke inn i den tiden vi lever i. Fellesskapsløsninger er viktigere nå enn noen gang, sa utenriksministeren, til jubel fra forsamlingen.