Tallene som skremmer forsikringsbransjen

Bare annenhver kommune har planer mot skogbrann, tross pålegg fra myndighetene. Store skogkommuner er blant synderne.

Foto: iStockphoto
Politikk

Etter skogbrannen som herjet på Froland i Aust-Agder sist sommer, rykket Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) ut med krav om at alle landets kommuner med skogsområder skulle ha en beredskapsplan mot skogbrann.Froland-brannen var den største i Norge på 150 år. 19 kvadratkilometer produktiv skog ble svidd av.Store skogkommunerNå er det igjen stor skogbrannfare over store deler av landet.Denne våren har DSB kontrollert 100 brannvesen, men bare halvparten kunne dokumentere skogbrannberedskapen skriftlig.- Manglende dokumentasjon betyr ikke nødvendigvis at brannvesenet er uforberedt. Vårt inntrykk er at de fleste brannvesen er utstyrt for og forberedt på å håndtere en skogbrann. Manglende skriftlighet øker imidlertid risikoen for at noe glipper i en hektisk situasjon, sier Arnstein Pedersen, avdelingsleder for brann, redning og sivilforsvar i DSB.Blant syndebukkene er store skogkommuner som Steinkjer, Selbu, Høylandet, Kongsberg og Ringerike, skriver Nationen.SkremtMarkedsdirektør Kjetil Løge i forsikringsselskapet Skogbrand er lite imponert:- Dette er skremmende. Vi har vært klar over at beredskapen har vært for dårlig mange steder, men vi er nok overrasket over disse tallene, sier han til avisen. (©NTB)