Vil ha Doha-avtale i 2010

G8-landene, samt Brasil, India, Kina, Mexico og Sør-Afrika, vil på toppmøtet torsdag enes om å dra i land Doha-avtalen innen 2010.

Angela Merkel og Dmitrij Medvedev - Foto: Scanpix
Politikk

Dette ifølge et utkast til kommuniké.«Statslederne forplikter seg til å oppnå en ambisiøs og balansert konklusjon på Doha-runden i 2010, konsistent med rundens mandat», heter det i utkastet nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til.Handelsavtalen har vært lagt på is siden et mislykket ministermøte i juli i fjor. Forhandlingsrunden ble innledet i 2001, og målet har offisielt vært å få på plass en avtale som kan komme utviklingsland til gode.Ledere av G8-landene samles i L'Aquila i Italia onsdag og er ventet å komme med en egen uttalelse om Doha-runden etter møtet. Men det viktigste er å også komme til enighet med G5-landene.- G8 kan ikke alene oppnå noen Doha-avtale. De er avhengig av G5 for å kunne ha en realistisk mulighet til å lykkes, derfor er uttalelsen etter møtet torsdag så viktig, sier en kilde involvert i forberedelsene til møtet til Reuters. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv