Brukte jernneven mot demonstranter i Moskva

Russiske sikkerhetsstyrker har arrestert rundt 30 deltakere i en ulovlig demonstrasjon mot makthaverne i Kreml.

Russlands tredje president, Dmitrij Medvedev - Foto: Scanpix
Politikk

Blant de arresterte er tidligere verdensmester i sjakk Garri Kasparov. Også menneskerettsaktivisten Lev Ponomarjov og forfatteren Edvard Limonov ble pågrepet i aksjonen mandag, meldte nyhetsbyrået Interfax. Limonov skal ha blitt pågrepet allerede før han var kommet fram til stedet der demonstrasjonen ble holdt.Folk fra den halvmilitære politistyrken OMON gikk svært brutalt til verks mot demonstrantene, het det på Kasparovs nettsider. Demonstrasjonen ble holdt under slagord som «Demokratisering av landet» og «Frihet og rettferdighet».Demonstrantene hadde søkt om tillatelse til en markering i sentrum av Moskva, men som ofte før hadde byens myndigheter avslått søknaden. Kasparovs opposisjonsgruppe Det andre Russland valgte likevel å gjennomføre demonstrasjonen.Den utenomparlamentariske opposisjonen i Russland anklager regjeringen for å gå hensynsløst fram mot folk som gir uttrykk for kritiske meninger. Dette skjer til tross for at den russiske grunnloven garanterer for ytringsfrihet, påpeker de.

Nyheter
Næringsliv