Høyre spretter opp nesten 3 prosentpoeng, mens Ap faller omtrent like mye i en ny meningsmåling.Høyre får en oppslutning på 16,4 prosent, mot 13,5 prosent for en måned siden i Respons Analyses partibarometer, en måling utført for Aftenposten. Framgangen er altså på hele 2,9 prosentpoeng.Arbeiderpartiet går tilbake 2,6 prosentpoeng fra 35,4 prosent til 32,8 prosent.Fremskrittspartiet går også tilbake, fra 26,1 til 24,5 prosent.Til sammen har likevel de borgerlige partiene et klart flertall på Stortinget med 89 mandater, mot 80 rødgrønne.KrF går fram med 1 prosentpoeng til 6,8 prosent, SV får også 6,8 prosent, en økning på 1,3 prosentpoeng. Venstre går tilbake 0,3 til 5,3, Sp opplever en framgang på 0,9 prosentpoeng til 5,2 prosent. Rødt går tilbake 0,4 prosentpoeng til 1,6, mens gruppen Andre går kraftig tilbake fra 1,9 prosent til 0,6 prosent (-1,3).På denne målingen har Høyre, KrF og Venstre til sammen 45 mandater mens Frp har 44. Dette vil ifølge Venstre-leder Lars Sponheim gi gode muligheter for regjeringsskifte.- Ja, sjansen for regjeringsskifte er stor. Hvis det blir borgerlig flertall, og de tre partiene Høyre, KrF og Venstre er større enn Frp, mener jeg det er naturlig at disse danner regjering. I denne målingen er de tre større enn Frp, fastslår Sponheim.