Fortsatt blått flertall, men rødgrønt sig

Augustmålingene gir flertall for opposisjonspartiene, men de siste åtte målingene viser at regjeringspartiene samlet sett er i siget.

Siv Jensen og Erna Solberg - Foto: Scanpix
Politikk

Gjennomsnittet av 16 målinger gir tilbakegang for Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet, men gjennomsnittet av de åtte siste målingene viser at Ap har stoppet tilbakegangen, mens den ser ut til å fortsette for Frp. Utslagene er imidlertid ikke større enn at de ligger innenfor de feilmarginene instituttene opererer med.Høyre kan glede seg over at tilbakegangen ser ut til å ha stoppet opp. Partiet ligger nå over valgresultatet fra 2005. August har også vært en god måned for SV. For de andre partiene er det bare små endringer. Rødt er inne på Stortinget med to mandater, men ikke i vippeposisjon.Augustgjennnomsnittet gir opposisjonspartiene 88 mandater mot 79 for de rødgrønne. H og Frp får 71 representanter, mens Bondevik 2-alternativet, H, KrF og V, får 40 mandater. (©NTB)

Nyheter
Politikk