Valgforskere tror likevel alt er åpent og at valget kan bli svært spennende.De nasjonale meningsmålingene fra august gir de borgerlige partiene flertall med 88 av 169 mandater, mens de rødgrønne, inkludert Rødt, får 81 mandater. Sammenlignet med tilsvarende målinger i juli går Frp fram 11 mandater, mens de andre borgerlige partiene og regjeringspartiene mister mandater.- Ap har fått seg en nesestyver, og fortsatt rødgrønt samarbeid er avhengig av at Ap gjør det bedre enn dagens 31-32 prosent. Det holder ikke, sier valgforsker Bernt Aardal til NTB.Han poengterer likevel at situasjonen lett kan endre seg fram mot valgdagen 14. september.- Situasjonen har preg av å være nervøs. Det er til dels store utslag på målingene, og jeg er usikker på om det skyldes bevegelse i velgermassen eller metodiske problemer hos meningsmålingsinstituttene, sier Aardal.Sjakk mandatoversikten på